Printre alte servicii funerare pe care le ofera compania noastra, se regaseste si transportul funerar al persoanei decedate, facut cu soferi profesionisti, cu experienta in transportul persoanelor decedate, transportul este realizat local – in Cluj-Napoca, national – pe intreg teritoriul Romaniei, dar si international, sau asa cum mai este cunoscut: „repatriere decedati” cu masini frigorifice de ultima generatie, echipate cu cea mai buna tehnologie frigorifica:

Transportul internațional al decedaților se referă la procesul de transfer al corpului unei persoane decedate dintr-o țară în alta. Acest lucru poate fi necesar atunci când o persoană moare în afara țării sale de origine și familia dorește să aducă corpul înapoi în țara de origine pentru înmormântare sau alte ceremonii funerare.

Pentru a efectua transportul internațional al decedaților, este necesar să se respecte anumite proceduri și reguli stabilite de autoritățile vamale, sanitare și funerare din ambele țări implicate. Iată câțiva pași și aspecte de luat în considerare în această situație:

  1. Documentele necesare: În general, vor fi necesare documente precum certificatul de deces, documentele de identitate ale decedatului, certificatul de îmbalsamare (dacă este necesar pentru transport), precum și alte documente specifice cerute de autoritățile vamale și sanitare din ambele țări.

  2. Îmbalsamarea și conservarea: În unele cazuri, se poate solicita îmbălsămarea corpului pentru a permite transportul internațional al decedaților. Acest lucru poate fi obligatoriu sau recomandat de autoritățile sanitare din țara de destinație.

  3. Sicriul și ambalarea: Corpul decedatului trebuie plasat într-un sicriu adecvat și ambalat corespunzător conform regulilor și cerințelor internaționale. Ambalajul trebuie să respecte standardele pentru transportul internațional al decedaților.

  4. Contactarea unei firme de repatriere funerară: Este recomandabil să contactați o firmă de pompe funebre sau o agenție specializată în repatrierea decedaților pentru a vă asigura că toate procedurile sunt gestionate corespunzător și în conformitate cu legislația și regulamentele locale și internaționale.

  5. Cooperarea cu autoritățile vamale și sanitare: Este important să cooperați cu autoritățile vamale și sanitare din ambele țări pentru a obține aprobările necesare și pentru a respecta toate cerințele specifice pentru transportul internațional al decedaților.

Transportul internațional al decedaților implică proceduri sensibile și specifice, iar o firmă specializată în acest domeniu vă poate oferi asistență profesională și suport în gestionarea tuturor aspectelor legate de transferul corpului decedatului în condiții respectuoase și conforme cu legislația.